Verbinding op gevoelsniveau, het is iets wat we vaak terug horen van stellen dat zij daarnaar op zoek zijn. En weet je, ik kan me dat helemaal voorstellen. Als dingen niet helemaal lekker lopen, bijvoorbeeld omdat je allebei steeds druk bent of omdat je niet helemaal lekker in je vel zit, dan is dat gevoel van verbinding vaak het eerste wat daaronder lijdt.

Herken je dat? Dan heb ik goed nieuws voor je. Met relatief eenvoudige dingen kun je namelijk dat gevoel van verbinding ook vrij vlot weer terugbrengen in je relatie. Sterker nog, je kunt jullie verbinding hier enorm mee verdiepen, ook als het wel allemaal lekker loopt.

6 tips voor meer verbinding met je partner

Dichter bij elkaar

Je zult merken dat wanneer jullie gevoelsmatig dichter bij elkaar staan en ook energetisch, op die diepere lagen, meer verbinding voelen naar elkaar, ook de dingen die even wat lastiger zijn minder druk leggen op jullie relatie. Je zult dan veel meer het gevoel hebben dat je er samen voor gaat.

Als Eli en ik hier regelmatig aandacht aan geven, dan merken we bijvoorbeeld dat we minder snel geïrriteerd op elkaar reageren, zelfs al voelen we ons gestrest. Daarom geef ik je hier graag onze beste tips voor meer verbondenheid met elkaar.

Adem en energie

1. Adem en energie

Door met je adem te werken kom je om te beginnen dichter bij jezelf. En het is vanuit dat bij jezelf zijn dat je de verbinding met je partner aan kunt gaan. Deze eerste tip gaat dus nog even niet over iets samen met je partner, maar over iets wat jullie individueel kunnen doen.

Met je adem kun je ook je eigen energie meer laten stromen. Als je eigen energie gemakkelijker stroomt, kun je ook de energie tussen jou en je partner makkelijker voelen stromen in de volgende tips.

Energie-ademhaling

Adem in naar je buik en stel je voor dat je energie via je perineum de grond in stroomt op het moment dat je volledig ingeademd bent. Stel je vervolgens op je uitademing voor hoe je energie omhoog stroomt tot boven je kruin en vandaaruit als een gouden regen weer op je neerdaalt op het moment dat je leeg bent.

Doe dit minimaal drie ademhalingen. Je kunt ook een meditatietimer zetten op bijvoorbeeld vijf minuten.

2. Namaste

Een veelgehoord woord in de Tantrawereld, een veelgebruikt gebaar ook. Het betekent zoveel als “Het goddelijke in mij groet het goddelijke in jou.”.

Een prachtige manier om de ander te eren vind ik dit. Het voelt voor mij ook altijd heel verbindend. Er gebeurt wat in de energie, als ik dit gebaar naar iemand doe. Ik raad je aan om het zonder woorden te doen, omdat je dan puur in je gevoel blijft.

Puur intentie

Sta of zit tegenover je partner met je handen tegen elkaar gevouwen voor je hart. Buig op je uitademing licht voorover en sluit je ogen. Wees aanwezig in de leegte die volgt en stel je open voor je partner. Op de inademing kom je weer rustig omhoog.

Je kunt dit tegelijkertijd naar elkaar doen, maar het is ook heel mooi om het na elkaar te doen. Je kunt dan ook heel bewust aanwezig zijn bij de groet die je partner naar jou toe uit. Doe het steeds in volle aandacht en rust, zonder woorden, en ervaar wat het met je doet.

Namaste

3. Derde-oogcontact

Ons derde-oogchakra, op het voorhoofd net iets boven de wenkbrauwen, is het energiecentrum bij uitstek. De verbinding op energetisch niveau, die je kunt voelen wanneer je met je derde oog contact maakt met elkaar, is heel subtiel.

Wat je doet is rustig tegenover elkaar zitten of staan en heel zacht jullie voorhoofden tegen elkaar laten zakken. Sluit je ogen en wees aanwezig bij het contact. Neem rustig waar wat dit met je doet.

Cover De Tantrische Relatie Gelukkig Samen

Verlang je ook naar meer verbinding met je partner?

Download dan nu gratis De Tantrische Relatie – Gelukkig samen en ga meteen samen aan de slag!

Handendans

4. Handendans

De handendans is een prachtige, verbindende meditatie. We hebben al regelmatig gemerkt dat dit tot heel mooie ervaringen leidt bij stellen die we hierin begeleiden.

Zit of sta in rust en stilte tegenover elkaar. Houd je handen rechtop voor je en leg lichtjes je vingertoppen tegen die van je partner. Sluit nu je ogen en wees met je aandacht helemaal bij je handen en dit contact.

Dansen op de energie

Voel hoe jullie handen langzaam in beweging komen en als het ware gaan dansen op de energie. Probeer om de beweging niet te regisseren, maar slechts te volgen met je aandacht. Ervaar wat dit met je doet.

5. Hartsverbinding

Sta of zit in stilte en rust tegenover elkaar. Leg je ene hand op het hart van de ander. Leg je andere hand op de hand van de ander, de hand die op jouw hart ligt. Houd hierbij oogcontact. Voel wat het met je doet, wat het raakt in je. Misschien voel je hoe er energie gaat stromen tussen jullie. Stel je daarvoor open en neem waar wat dat doet.

Gevend en ontvangend

Je kunt ook bewust de energie tussen jullie meer laten stromen. Neem daarvoor je gevende en ontvangende kant mee in het contact. Bij de meeste mensen is de linkerhand ontvangend, de rechterhand gevend. Bij vrouwen is het hart gevend, bij mannen ontvangend. Leg dus bij een man je rechterhand op het hart, bij een vrouw je linker. Stel je nu open voor de energie. Stel je voor hoe die tussen jullie stroomt.

6. Verbinding in het bekken

Wat je op het niveau van het hart kunt doen, kun je ook doen op het niveau van het bekken. Je zult merken dat dat een andere gewaarwording geeft en een andere energie en verbinding. Weer nemen we gevend en ontvangend hierin mee. Bij de man is het geslacht gevend, bij de vrouw ontvangend. Leg dus als vrouw je linkerhand op het geslacht van je partner en als man je rechterhand.

Verbinding in het bekken

Energie

Belangrijk hierbij is wel dat je je hand stil houdt, zodat je niet in het erotische gaat, maar je focus houdt op de energie die kan gaan stromen. Stel je open voor die energie en stel je voor hoe die tussen jullie gaat stromen. Neem waar wat dit doet en wat je hierbij ervaart.

Meer gevoel naar elkaar

Als je regelmatig een of meer van deze tips toepast, zul je merken dat jij en je partner meer gevoel naar elkaar zullen krijgen. Je kunt het zien als kleine meditaties van energetisch verbinden.

Omdat je ze allemaal heel kort kunt doen, zijn ze makkelijk in te passen in je dag. Heb je eens wat meer tijd met elkaar, dan kun je ze ook langer doen. Op die manier kun je meer de diepte in samen.

Samen ervaren

Vind je het fijn om deze en andere verbindende oefeningen onder begeleiding te ervaren? Zodat je samen met je partner nog dieper kunt gaan in liefdevol contact met elkaar? Kom dan naar onze laagdrempelige relatie-workshop Verbonden Harten.

Relatiegeluk

Omdat we zoveel mogelijk mensen willen helpen om met Tantra meer relatiegeluk te ervaren, geven we deze workshop nu met een flinke korting. We vragen nauwelijks meer dan een bijdrage in de kosten voor locatie, koffie en thee.

Is deze verbindende Tantrische relatieworkshop iets voor jou en je partner? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Liefs,
Esther en Eli