Valentijnsdag, misschien doe je er niets aan, misschien ook is het voor jou en je geliefde een moment om even helemaal in elkaar op te gaan. Wil je de passie tussen jullie weer aanwakkeren? Elkaar met nieuwe ogen zien? Verliefdheid voelen zoals in het begin van jullie relatie? Dan zijn onderstaande 7 tips voor jullie.

Je kunt dit natuurlijk elke dag van het jaar doen, maar Valentijn is een mooie gelegenheid om aan te grijpen om jullie liefde te verdiepen, jullie passie te voeden, jullie verbinding te versterken. Dus lees de tips, kies er een (of meer) uit en heb een fantastische Valentijnsdag samen. ❤️

1. Kijk met liefde en verlangen

Kus met aandacht

Ooit, kort of lang geleden, ben je verliefd geworden. Misschien weet je het nog wel. Alles aan je partner vond je geweldig, je zag hem of haar in staat tot de meest bewonderenswaardige dingen, je voelde je vervuld van een intens verlangen om samen te zijn.

Zoals ik Esther Perel ooit in een inspirerende Ted-talk heb horen zeggen, we worden verliefd op de potentie die we in de ander zien. Het meest verliefd voelen we ons, als onze partner volledig in zijn of haar element is, zijn of haar grootste zelf laat zien.

Op welke momenten, in welke situaties vind jij jouw geliefde het meest geweldig? Wanneer ben je het meest onder de indruk, wat doet of raakt je het meest? Ervaar wat het met je doet, als je dat naar boven kunt halen en met die blik en dat verlangen naar je partner kunt kijken.

2. Schrijf een liefdesbrief

Stilstaan bij wat je zo geweldig vindt aan je geliefde, waarom je van hem of haar houdt, waarom jullie bij elkaar zijn, verdiept jullie liefde voor elkaar en maakt jullie relatie sterker. Schrijf daarom ook eens een liefdesbrief voor elkaar. Maak daarbij verbinding met alles wat jouw liefde voor je partner voedt en aanwakkert en verklaar elkaar opnieuw de liefde.

Liefdesbrief

Lees je brief ook aan je geliefde voor, met aandacht en gevoel. Luister met aandacht en laat ieder woord van je partner binnenkomen. Kijk elkaar vooral ook aan en laat de woorden even zakken in stilte, wanneer de ander is uitgesproken.

Extra tip: Creëer een warme, romantische sfeer waarin je dit gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen, geurstokjes en zachte muziek.

3. Verbind je met liefdesenergie

Ons hart is ons centrum van liefde en liefdesenergie. Via ons hart kunnen we ons dieper met elkaar verbinden vanuit die liefde. Voor een liefdevolle hartsverbinding leggen jullie beiden een hand op het hart van de ander. Je andere hand leg je op de hand die op jouw hart ligt. Houd oogcontact en voel wat er gebeurt in je. Misschien voel je hoe er energie gaat stromen tussen jullie. Stel je open en neem waar wat dat doet.

Als je al gemakkelijker energie voelt of daarmee werkt, kun je ook bewust de energie tussen jullie meer laten stromen. Neem daarvoor je gevende en ontvangende kant mee in het contact. Bij de meeste mensen is de linkerhand ontvangend, de rechterhand gevend. Bij vrouwen is het hart gevend, bij mannen ontvangend. Leg dus bij een man je rechterhand op het hart, bij een vrouw je linker. Stel je open voor de energie en voel of stel je voor hoe die tussen jullie stroomt.

Cover De Tantrische Relatie Gelukkig Samen

Verlang je ook naar meer verbinding met je partner?

Download dan nu gratis De Tantrische Relatie – Gelukkig samen en ga meteen samen aan de slag!

4. Ga op in de liefdesdans

Onze handen zijn sterk verbonden met ons hart en onze hartenergie. Zacht contact maken met elkaars handen en je handen samen laten dansen op de energie geeft een diep gevoel verbinding en samenzijn.

In deze verstillende liefdesdans maken jullie heel licht contact met elkaars vingertoppen. Sluit je ogen en breng je aandacht helemaal naar je handen en dit contact. Voel hoe jullie handen langzaam in beweging komen en als het ware gaan dansen op de energie. Probeer om de beweging niet te regisseren, maar slechts te volgen met je aandacht. Ervaar wat dit met je doet.

5. Doe een liefdesritueel

Geef je je partner regelmatig een kus of een knuffel, als je afscheid neemt bijvoorbeeld? Vaak doen we zulke dingen, die op zich al heel fijn zijn, vanuit een automatisme. Hoeveel fijner zou het zijn, hoeveel meer zou je voelen, als je een kus of knuffel heel bewust en met volledige aandacht zou geven of ontvangen?

Liefdesritueel

Ritueel helpt je daarbij. Ritueel is een bewuste handeling of serie handelingen die maakt dat je bewuster aanwezig bent bij je handelingen en je ervaring en je dus meer ervaart. Bovendien neemt het je onderbewustzijn daarin mee, wat maakt dat de ervaring op meerdere lagen binnenkomt en op een veel dieper niveau gaat werken. Zo ervaar je met heel kleine dingen al gauw een veel diepere verbinding samen.

Hoe kan zo’n ritueel er dan uitzien? Het kan heel kort zijn, een heel bewust gegeven kus of omhelzing bijvoorbeeld, of je kunt het uitgebreider maken met verschillende elementen die jullie verbinding versterken. Je kunt elkaar bijvoorbeeld een tijd aankijken, elkaar groeten met namaste of je kunt iets als de hartsverbinding of liefdesdans in jullie ritueel opnemen. Meer ideeën vind je in ons eerdere artikel 8 Tantrische ontmoetingen met je geliefde.

6. Voed jullie liefde met...

Liefdeseten

Liefde gaat door de maag, wordt nog wel eens gezegd. Niet helemaal waar je aan denkt bij Valentijnsdag misschien, maar samen met eten spelen kan wel jullie liefdesvuur flink aanwakkeren. Vooral als je je aandacht brengt naar je zintuigen en bewust ervaart wat je allemaal ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft.

Voor zo’n sensueel, zintuiglijk liefdeseten kies je allerlei dingetjes die je partner lekker vindt en waar je hem of haar heerlijk mee kunt verwennen. Denk ook aan hoe iets kan ruiken of voelen of hoe het kan kraken of knisperen, zodat alle zintuigen worden aangesproken. Je kunt samen dingen kiezen, maar je kunt je partner ook verrassen met wat je kiest.

Neem lekker de tijd voor dit spel en wees je bewust van alle geuren, smaken, geluiden en aanrakingen. Als je dit naakt doet, dan kun je niet alleen elkaar lekkere dingetjes laten proeven, maar heb je zelfs een heel lichaam om lekker op te spelen met liefdeseten en het zelfs van elkaar af te likken en snoepen. Daar wordt het nog intenser, sensueler en passioneler van.

7. Geniet van het liefdesspel

Last but not least is ook het liefdesspel iets om op Valentijnsdag (en de rest van het jaar natuurlijk) intens van te genieten samen en jullie liefde tot uitdrukking te brengen. Hoe meer je met aandacht hierin aanwezig bent, hoe intiemer en sensueler het voelt en hoe meer passie en verbinding jullie zullen ervaren.

Liefdesspel

Raak elkaar aan in volle aandacht en aanwezigheid. Zoek het contact niet alleen op met je handen, maar met je hele lichaam. Des te groter is jullie raakvlak en des te intenser je ervaring. Kijk elkaar aan, ervaar het raakvlak van jullie aanrakingen en ga erin op. Vergeet de boodschappen of de kinderen en geef je over aan jullie liefdesspel. ❤️

Ultieme Liefde

Wil je met je partner ook na Valentijn jullie relatie verdiepen? Samen nog meer de verbinding voelen? Ultieme Liefde ervaren?

Kom dan naar onze verbindende relatieworkshop Verbonden Harten en laat je meenemen in liefdevol contact, verbindende aanraking en intimiteit op diepere lagen. Kijk hier voor meer informatie en de eerstvolgende workshopdata.

Liefs,
Esther en Eli