We horen vaak van stellen dat ze denken dat ze heel veel tijd moeten stoppen in uitgebreide Tantrische ontmoetingen met hun partner om hun relatie te kunnen verdiepen. Herken jij dat ook? Zit jij er ook mee dat je graag meer verbinding wil voelen met je partner, maar dat je daar voor je gevoel niet echt genoeg tijd voor hebt? Gelukkig kan het ook anders.

Natuurlijk gaat het verbeteren van je relatie niet vanzelf en niet zonder investering, maar de grootste winst kun je behalen met relatief kleine dingen. De zogenaamde 80-20-regel: 80% verdieping kun je realiseren met 20% van wat je doet. Als je maar het goede doet.

Korte ontmoetingen

Onze ervaring, in onze eigen relatie en in wat we zien bij stellen die we hebben geholpen, is dat je al een enorme verdieping kunt ervaren in de verbinding met je partner met korte ontmoetmomenten die je elke dag kunt doen.
Daarnaast kun je natuurlijk die uitgebreidere Tantrische oefeningen samen doen, wanneer je dat wil. Voor die korte, dagelijkse ontmoetingen geven we je hier 8 ideeën.

1. Oogcontact

Ogen zijn de spiegels van de ziel. Met oogcontact open je jezelf voor de ander en laat je jezelf echt zien. Zelfs met je partner kan het soms spannend zijn om hem of haar zo dichtbij te laten komen, maar als je je eraan over kunt geven, wordt het een moment van diepe verbinding.

2. Oog- en handcontact

Dit is een verdieping van het oogcontact alleen. Als je licht elkaars handen vasthoudt, maak je een extra verbinding met elkaar. Onze handen zijn verbonden met ons hart, ons gevoelscentrum. Door oog- en handcontact te combineren, zie je elkaar niet alleen, maar verdiep je het oogcontact met een extra gevoelslaag.

Liefde in tijden van corona

3. Derde Oog-contact

Mocht je nog nooit van chakra’s gehoord hebben, dan is dit misschien een vreemde term voor je. Het Derde Oog is een energiecentrum dat zich bevindt op ons voorhoofd, tussen de wenkbrauwen. Verbind je je op dit punt met je partner, met gesloten ogen, dan kun je een heel subtiele energetische verbinding ervaren.

4. Omhelzing

In een omhelzing kunnen je heel veel van je partner ervaren. Kun je elkaar echt voelen. Belangrijk is daarbij dat het een gelijkwaardige omhelzing is. Een waarbij je allebei rechtop staat en je niet aan elkaar hangt. Zo kun je met het grootste deel van je lichaam contact maken en ervaar je niet alleen je partner zo intens mogelijk, maar voel je ook echt jezelf in dat contact.

5. Namaste

Namaste is een van onze favoriete manieren om elkaar puur vanuit gevoel en intentie te ontmoeten. Ons op die diepere laag met elkaar te verbinden. Gebruik hierbij geen woorden, dan zul je merken dat je veel meer het gevoel en de verbinding ervaart. De diepere betekenis van Namaste? “Het goddelijke in mij groet het goddelijke in jou.”

6. Dank

Het mooie van Namaste is dat je het niet alleen kunt gebruiken om elkaar te begroeten en ontmoeten, maar ook om elkaar te bedanken. Ook nu weer zonder woorden, puur het gevoel van dankbaarheid dat je uitzendt naar je geliefde. Dankbaarheid is een enorm positieve emotie die veel kan bijdragen aan je gevoel van geluk, in je relatie én in je leven.

Cover De Tantrische Relatie Gelukkig Samen

Verlang je ook naar meer verbinding met je partner?

Download dan nu gratis De Tantrische Relatie – Gelukkig samen en ga meteen samen aan de slag!

7. Aanraking

Elkaar aanraken kun je heel uitgebreid doen, maar je kunt elkaar ook heel mooi in een korte, aandachtige, verbindende aanraking ontmoeten. Als je allebei druk bezig bent en elkaar even treft in de keuken bijvoorbeeld. Je kunt zelfs je partner even heerlijk intens aanraken, terwijl die doorgaat waar hij of zij mee bezig is. Aandacht is hierbij wel het kernwoord.

8. Proeven

Zo’n korte, aandachtige ontmoeting kun je ook hebben terwijl je samen eet of naar een film kijkt. Heel eenvoudig door je geliefde een hapje te laten proeven van wat jij eet. Met je vork, je lepel… of je vingers. Als je dat met aandacht doet, proeven én laten proeven, dan geeft dat een heel intiem moment samen.

Bonusidee: Combineer

Alle bovenstaande ideeën kun je los van elkaar doen, gewoon lekker op het moment dat het voor jullie past. Wil je het iets uitgebreider maken, dan kun je makkelijk twee of meer ideeën met elkaar combineren tot een langere ontmoeting.

Als je regelmatig zo’n korte ontmoeting met je partner hebt, zul je merken dat jullie meer gevoel naar elkaar zullen krijgen. Dat jullie je meer en dieper verbonden voelen met elkaar.

Nog meer verbinding en verdieping?

Wil je meer in je relatie investeren om je relatie verder te verdiepen? Nog meer verbinding te ervaren met je geliefde? Kom dan naar onze laagdrempelige relatie-workshop Verbonden Harten.

Omdat we zoveel mogelijk mensen willen helpen om met Tantra meer relatiegeluk te ervaren, geven we deze workshop nu met een flinke korting. We vragen nauwelijks meer dan een bijdrage in de kosten voor locatie, koffie en thee.

Is deze verbindende Tantrische relatieworkshop iets voor jou en je partner? Klik hier voor de eerstvolgende gelegenheid.

Liefs,
Esther en Eli

Samen naar Ultieme Liefde

2 gedachten over “8 Tantrische ontmoetingen met je geliefde”

Reacties zijn gesloten.