Een extra tip voor meer relatiegeluk - Meditatief aanraken

Iets wat je zal helpen om met aandacht aan te raken is meditatief aanraken.

Hoe je meditatief aanraakt? Het is eigenlijk heel simpel. Je volgt je handen met je aandacht, terwijl je je partner streelt.

Het makkelijkst, zeker in het begin, is elkaar om beurten strelen. Je wordt dan niet afgeleid door de aanrakingen van je partner en kunt je aandacht helemaal richten op je eigen handen.

In het begin zul je regelmatig afgeleid zijn door je gedachten. Wees dan niet boos op jezelf en keur het niet af. Breng gewoon rustig je aandacht weer terug naar je handen en volg ze weer met je aandacht. Dat kun je elke keer opnieuw doen en na een tijdje gaat het steeds makkelijker.

Heb je het een beetje in de vingers en wil je een stapje verder, dan kun je elkaar tegelijkertijd meditatief gaan aanraken. Behalve je eigen handen te volgen met je aandacht volg je ook de heerlijke aanrakingen van je partner. Meditatief aangeraakt worden ????

Meditatief aanraken en aangeraakt worden heeft ons veel gebracht in onze relatie. Het heeft ons geholpen om dichter bij onszelf en dichter bij elkaar te komen. Ook bij de deelnemers van onze workshops hebben we dat zien gebeuren.

Esther en Eli - De Tantrische Relatie