Misschien heb je allerlei dromen over hoe je zou willen leven met je partner, maar voel je je intussen meegenomen in de sleur van de dagelijkse beslommeringen. Dag na dag, week na week samen op de automatische piloot. Misschien hou je ontzettend veel van elkaar en heb je soms toch het gevoel van ‘is dit het nou’.

Wat dacht je ervan om uit die sleur te stappen?

Hoe? Daar gaan deze Tantrische tips je bij helpen.

Kies bewust

Tantra gaat niet om de grote dingen, maar om hoe je in het leven staat. Iedere dag. Met elk klein moment, waarin je bewust kiest om iets anders te doen, het vaste patroon te doorbreken, maak je je een stukje los uit de sleur.

Sta even stil...

Merk je dat je op de automatische piloot staat, dat je de dingen zo automatisch doet dat je nauwelijks doorhebt wat je zojuist hebt gedaan, sta even stil. Sta even stil en adem.

Door even een paar ademhalingen lang een pauze te nemen in waar je mee bezig bent en bewust je adem te volgen, kom je in het hier en nu. Je reset jezelf als het ware even. Ga je dan weer door met wat je deed, dan is het makkelijker om dat te doen in aanwezigheid.

...En ontmoet elkaar

Misschien herken je wel dat je soms hele dagen langs elkaar heen rent en elkaar wel tegenkomt, maar niet echt ontmoet. Neem dan eens zo’n moment en sta even samen stil. Een paar ademhalingen lang elkaar écht ontmoeten. Al sta je alleen maar rustig tegenover elkaar en kijk je elkaar aan.

Ontmoet elkaar

Van routine naar ritueel

Die automatische piloot kan heel erg handig zijn. We hoeven dan niet meer overal bij na te denken. Maar hij gaat vaak ook met ons aan de haal. Kies eens één moment, iets wat je elke dag routinematig doet, en besluit om die handelingen voortaan bewust te gaan doen. Dat kan zoiets kleins zijn als je partner koffie brengen.

Zo’n klein ritueel, bewust gekozen en bewust uitgevoerde handelingen, maakt dat je aanwezig bent in het moment en geeft het moment betekenis. Het geeft verbinding met jezelf en als je een moment kiest samen met je partner, waarin je beiden je handelingen bewust doet, dan geeft het ook extra verbinding tussen jullie.

Wees nieuwsgierig

Nieuwsgierigheid maakt dat je open staat voor nieuwe dingen, onverwachte wendingen. Waar je nu misschien denkt dat alles toch steeds hetzelfde gaat als anders, kijk eens met een nieuwsgierige blik. Het kan zomaar zijn dat je opeens iets opmerkt, wat anders aan je voorbij zou zijn gegaan.

Misschien ontdek je iets nieuws aan je partner, of ontdek je iets opnieuw wat je al een hele tijd voor lief nam en niet meer zag. Wees nieuwsgierig en open en laat je verrassen.

Cover De Tantrische Relatie Gelukkig Samen

Verlang je ook naar meer verbinding met je partner?

Download dan nu gratis De Tantrische Relatie – Gelukkig samen en ga meteen samen aan de slag!

Wees spontaan

Ook in het contact met je partner zit je misschien vast in hoe je de dingen altijd doet. Als je dat op een bepaald moment merkt, sta dan eens even stil en doe eens iets heel anders. Voel wat er spontaan in je opkomt en verras jezelf én je partner.

Speel met elkaar

Helemaal leuk wordt het, als je met elkaar kunt gaan spelen. Spelen brengt luchtigheid en leven in je relatie. Het hoeven geen grote dingen te zijn. Ook hier, voel wat er in je opkomt en verras elkaar.

Tantra en je relatie

Wil je ervaren wat Tantra nog meer kan betekenen voor je relatie? Hoe je jezelf en elkaar opnieuw kunt ontdekken in je relatie en een diepere verbinding kunt aangaan met elkaar?

Dan is onze Tantrische relatie-workshop Verbonden Harten precies iets voor jullie. Ontdek hier wanneer we deze workshop geven en meld je aan. We vragen nauwelijks meer dan een bijdrage in de kosten van locatie, koffie en thee, dus voor de prijs hoef je het niet te laten.

Liefs,
Esther en Eli