Wij zijn Eli te Winkel en Esther Sanders

Sinds 2002 zijn we samen. Na in 2009 met Tantra in aanraking gekomen te zijn, hebben we in 2012 onze Tantra-praktijk Hartstreling gestart, waar we ons in de eerste jaren puur op individuele sessies hebben gericht. In 2016 hebben we ons aanbod uitgebreid met workshops. Met De Tantrische Relatie richten we ons specifiek op stellen.

Onze passie

Esther en Eli - De Tantrische Relatie

Het is onze passie om koppels te helpen om meer geluk, verbinding en verdieping in hun relatie te ervaren.

Wij geloven dat hoe meer je als stel elkaar vanuit betrokkenheid en verbinding kunt ondersteunen in je groei, hoe sterker en bloeiender jullie relatie wordt en hoe meer jullie als stel kunnen stralen.

Tantra is voor ons een prachtige manier om dat te bereiken. We zien het bij onszelf en we hebben het zien gebeuren bij onze workshopdeelnemers en koppels in onze individuele sessies.

Onze missie

Wij willen met De Tantriche Relatie mensen helpen om hun relatie te verbeteren en verdiepen met Tantra. Om echt die gelukkige relatie te krijgen waar de meeste mensen van dromen. Wij geloven dat dat voor veel meer stellen mogelijk is, ook als je al langer bij elkaar bent en meegaat in de drukte van alledag.

Onze reis

Het is een zonnige herfstdag in 2009. De bomen laten de mooiste kleuren zien en de vogels zingen alsof het lente is.

Hoe anders is het binnen. We voelen ons zwaar en somber, zoals we daar zitten naast elkaar op de bank. “Zo kan het niet doorgaan. Op deze manier wil ik niet samen oud worden.” “Ik ook niet.” Het hoge woord is er uit.

Onze relatie zit in een sleur. We houden wel van elkaar, maar we missen passie en hebben vaker ruzie dan we eigenlijk toe willen geven. We besluiten daar wat aan te doen. We gingen op zoek en kwamen al snel uit bij Tantra.

Tijdens zo’n workshop of weekend was het er weer. Dat gevoel van toen we net samen waren. Dan klopte alles en wisten we weer waarom we samen waren. Waarom we samen wilden zijn.

Maar na het weekend was alles weer bij het oude. Er leek helemaal niets veranderd. “Dat moet anders kunnen!”

We zijn wat we leerden in de weekenden bewust in gaan zetten voor onze relatie. Gaan uitproberen wat wel en niet werkte. Vooral ook wat vol te houden was en wat niet. Met allebei een baan, kwamen we er gewoonweg niet aan toe om elke avond uren te mediteren en oefeningen te doen of te masseren.

Gaandeweg merkten we steeds meer effect. En werd het steeds makkelijker. Zo sterk dat we van andere deelnemers in diezelfde weekenden de vraag kregen: “Hoe doen jullie dat?” Mensen raakten geïnspireerd door ons.

Toen dachten we: “Wat wij hebben, dat gunnen we anderen ook!” We zijn stellen gaan begeleiden vanuit wat wij ontdekt hadden dat werkte. En wat bleek? Dat wat voor ons werkte ook voor anderen werkt. Keer op keer.

We hebben wat wij ontdekt en ontwikkeld hebben vorm gegeven in een systeem. Een systeem dat helpt om te onthouden wat werkt en hoe je dat inzet. Dat systeem hebben we de SACRED Relationship RoadmapTM gedoopt.

Betekent dat dan dat we nu de perfecte relatie hebben? Ook wij moeten er nog steeds op letten, maar door wat we geleerd hebben, kunnen we wel sneller uit zo’n dip komen. Sneller weer terug naar de relatie die we willen. Waar we gelukkig van worden.